icon98.5% uit voorraad leverbaar
iconLive voorraad controleren
iconVoor 19:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!
iconU kunt ons tot 18:00 uur bereiken

Phantom High Feed VHM-MG 3-snijder spiraalboor

Test
Boren

2x hogere voeding bij boren met Phantom High Feed VHM-MG 3-snijder
De Phantom VHM-MG 3-snijder zorgt het verspaning gereedschappenmerk Phantom voor een behoorlijke productiviteitsverbetering bij het boren in verschillende staalsoorten. De voeding van deze High Feed spiraalboor ligt een factor 2 hoger dan vergeleken met de klassieke 2-snijder, in chroomstaal bedraagt de voeding bijvoorbeeld 0,25 mm per omwenteling.

Testresultaten

Het team van Phantom heeft de nieuwe High Feed spiraalboor uitgebreid getest op het eigen DMG-bewerkingscentrum in het Test- en trainingscenter van het gereedschappenmerk in Beekbergen. Hieruit bleek dat er veel productiviteitswinst te behalen valt door over te stappen van een 2-snijder naar een 3-snijder voor het boren in uiteenlopende staalsoorten. In plaats van te boren met een voeding van 0,08 mm per omwenteling en een snijsnelheid van 70 m/min in standaard chroomstaal, wordt nu geboord met een drie keer zo hoge voeding, 0,25 mm per omwenteling, bij dezelfde snijsnelheid. En ondanks de hogere voeding, is de maatnauwkeurigheid groot. De gaten hebben een passingsnauwkeurigheid die binnen de H7 tolerantie valt.

Langere standtijd

De 3-snijder biedt in de praktische inzet nog meer voordelen dan alleen de hogere productiviteit. De drie snijkanten zorgen voor meer stabiliteit. De afronding van de snijkanten forceert de spaan naar de wand toe te bewegen, dus weg van het gereedschap. De spanen worden vervolgens tegen de wand van het gat kapot gedrukt, waardoor er kortere spanen ontstaan die gemakkelijker met de koelsmeeremulsie worden afgevoerd. De goede spaanafvoer komt mede doordat het gereedschap gepolijst is, dus zijn de snijkanten superglad. De speciaal aangepaste Alcona-coating zorgt voor een lange standtijd van het gereedschap. Tijdens de test kon het Phantom-team met deze VHM-MG 3-snijder meer dan 1400 gaten boren (30 mm diep, Ø 5 mm, Vc 85 m/min). De standtijd van de 2-snijder bedroeg in dezelfde test 900 gaten. De spiraalboor wordt geleverd in 5xD met koelkanaal en de AlCrN-X coating. Phantom levert de boor in diameters van 5 mm tot 16 mm.   

11.245    11245         

Meld u aan als klant

  • 98.5% uit voorraad leverbaar
  • Live voorraad controleren
  • Voor 19:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!
  • U kunt ons tot 18:00 uur bereiken

Heeft u nog vragen?
Bel ons tijdens kantooruren (08:30 - 18:00)

Van Ommen B.V.
Voorste Kerkweg 4
7361 ET Beekbergen
Postbus 28
T: +31 (0) 55 506 76 00
E: verkoop@vanommen.nl