icon98.5% uit voorraad leverbaar
iconLive voorraad controleren
iconVoor 19:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!
iconU kunt ons tot 18:00 uur bereiken

Phantom VHM draadfrezen

Tip Trick
Tappen

Het premium A-merk verspaningsgereedschappen Phantom heeft een lijn volhardmetalen draadfrezen in haar assortiment. Het gereedschap is beschikbaar in drie uitvoeringen: naast de standaard versie is er een gecoate draadfrees met koelkanaal en een speciale draadfrees die naast de schroefdraad ook de fase aanbrengt.

Betere oplossing

In tal van toepassingen is een Phantom tap, de betere oplossing. Voor het aanbrengen van schroefdraad in moeilijkere materialen, grotere diameters of onbemande productie, is het draadfrezen vaak de beste optie. Met name het verminderde risico op breuk is een belangrijk voordeel, zeker in de onbemande productie. Bij het aanbrengen van schroefdraad in zeer nauwkeurige werkstukken, heeft draadfrezen zelfs de voorkeur omdat hierbij via de offset de maatnauwkeurigheid veel beter gecontroleerd kan worden dan bij tappen. Bij blinde gaten kan heel nauwkeurig de maximale draadlengte worden bepaald. Praktisch levert draadfrezen het voordeel dat je met één draadfrees meerdere diameters kunt frezen, zolang de spoed van de draad gelijk blijft. Dit betekent dus dat men minder verschillende gereedschappen op voorraad hoeft te houden.

Uitvoeringen

De vraag naar goede draadfrezen neemt dan ook toe. Daarom brengt Phantom een complete lijn VHM-draadfrezen op de markt voor verschillende toepassingen. Het basismodel is een VHM-Micrograin draadfrees 2xD in een ongecoate uitvoering. Dit gereedschap is met name geschikt voor wie incidenteel draad wil frezen. In de tweede uitvoering is de draadfrees voorzien van een TiCN coating en heeft deze interne koelkanalen. Ook dit gereedschap wordt in 2xD geleverd. Dankzij de coating en de interne koeling, worden de spanen beter uit het gat verwijderd. Deze uitvoering is een typische draadfrees voor productietoepassingen. Moet er een fase worden aangebracht, dan vergt dit nog een extra gereedschapwissel. Die kan achterwege blijven bij de derde versie van de Phantom draadfrezen. Deze is namelijk voorzien van een fase voor het afschuinfrezen van de rand. Deze frees is eveneens gecoat en heeft interne koeling. De Phantom draadfrezen zijn leverbaar voor een spoed van 0,5 tot 2,5 en voor alle gangbare metrische draadsoorten.

 

26.310 26.310

26.31626.316

26.384 26.384

Meld u aan als klant

  • 98.5% uit voorraad leverbaar
  • Live voorraad controleren
  • Voor 19:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd!
  • U kunt ons tot 18:00 uur bereiken

Heeft u nog vragen?
Bel ons tijdens kantooruren (08:30 - 18:00)

Van Ommen B.V.
Voorste Kerkweg 4
7361 ET Beekbergen
Postbus 28
T: +31 (0) 55 506 76 00
E: verkoop@vanommen.nl